Oświadczenie o zbiórce podpisów pod petycją do władz miasta Tychy

Razem

W dniu 20 marca 2015 roku Kluby Radnych Tychy Naszą Małą Ojczyzną i Prawa i Sprawiedliwości we współpracy ze Stowarzyszeniem Tychy Naszą Małą Ojczyzną i Kołem PIS w Tychach postanowiły podjąć się realizacji wspólnego celu jakim jest uruchomienie w szpitalu zarządzanym przez spółkę Megrez oddziału urazowego i rehabilitacyjnego dla dzieci. Od paru lat tyszanie w poszukiwaniu pomocy medycznej dla swoich pociech zmuszeni są do podróżowania po różnych miastach województwa śląskiego, z czego najwięcej wyjazdów jest do szpitala w Katowicach – Ligocie. Zwracaliśmy Panu Prezydentowi Andrzejowi Dziubie w czasie styczniowej debaty budżetowej uwagę, że to jest dla mieszkańców bardzo ważna sprawa.

Miasto Tychy aspiruje do bycia miastem nowoczesnym i bezpiecznym. Dla nas bezpieczeństwem jest w pierwszej kolejności zapewnienie opieki medycznej dla jego najmłodszych mieszkańców. Dlatego od dnia dzisiejszego do odwołania będziemy zbierać podpisy pod petycją do władz miasta o podjęcie skutecznych i stanowczych kroków celem uruchomienia oddziału urazowego dla dzieci w tyskim szpitalu. Zachęcamy do współpracy mieszkańców, organizacje pozarządowe, radnych do zaangażowania się we wspólną akcję zbierania podpisów pod petycją. Jesteśmy przekonani, że tyszanie podpisując się pod tym apelem dadzą władzom miasta wyraźny sygnał do realizacji jednego z najważniejszych zadań jakim jest opieka zdrowotna.

W imieniu radnych podpisali
Radny Jakub Chełstowski – przewodniczący Klubu Tychy Naszą Małą Ojczyzną, prezes STNMO
Radny Tadeusz Furczyk – przewodniczący Klubu Radnych Prawa i Sprawiedliwości
Radny Dariusz Wencepel
Radny Grzegorz Kołodziejczyk
Radna Edyta Danielczyk
Radny Andrzej Kściuczyk
Radny Paweł Porszke
Radny Marek Gołosz
Radna Ewa Węglarz
Radny Jarosław Hajduk

Zapraszamy do współpracy wszystkich mieszkańców przy zbiórce podpisów pod petycją!

Koordynatorami zbiórki podpisów pod petycją do władz miasta ze strony Stowarzyszenia Tychy Naszą Małą Ojczyzną i Klubu Radnych Tychy Naszą Małą Ojczyzną są:
Jakub Chełstowski 792 29 05 04 email: kontakt@jakubchelstowski.pl
i Dariusz Wencepel 796 696 197 email: darekwen@o2.pl

Koordynatorami zbiórki podpisów pod petycją do władz miasta ze strony Klubu Radnych Prawa i Sprawiedliwości i Koła PIS w Tychach są:
Tadeusz Furczyk 509 583 360 email: tadekfur@gmail.com
i Marek Gołosz 509340088 email: julkagolosz@wp.pl